کالری پسته چقدر است؟ در این باره باید گفت که کالری پسته در حالت های مختلف آن، مانند کالری پسته خام و کالری پسته بوداده با هم تفاوت هایی دارد که همه این موارد را در این مقاله از مغز و پسته بررسی می کنیم
پسته یکی از مواد مغذی ای است که معروفیت آن باعث شده است همه افراد نسبت به اینکه خواص مختلف آن بالاست اطلاعاتی را داشته باشند. اما در کرد کالری پسته و میزان انرژی ای که می تواند وارد بدن کند، و در پی آن عوارضی مانند اضافه وزن، و یا افزایش چربی خون نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. هر چند این وصله ها به پسته نمی چسبد و قرار نیست در این مقاله بگوییم پسته برای چربی خون مضر بوده و اینکه شما را بی رویه چاق خواهد کرد، اما افراط و تفریط در هر چیزی مشکل ساز می شود. در این مقاله با بررسی کالری پسته می خواهیم در مورد این موضوع که چقدر می توانیم پسته بخوریم، صحبت کنیم.
قبل از اینکه به سراغ بررسی کالری پسته برویم، لازم است کمی در مورد خود پسته و اینکه از نظر تغذیه ای چه ویژگی هایی دارد صحبت کنیم تا در مورد خواص آن به یک درک مشترک برسیم و ببینیم داستان از چه قرار است. در ادامه این مورد را با هم دنبال می کنیم.
پسته یک ماده غذایی مغذی
پسته، یک درخت کوچک با منشأ در مناطق خاورمیانه و آسیای میانه، به ویژه در کشورهایی همچون ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می کند. میوه ای که این درخت می آفریند، معروف به پسته است و به عنوان یک خوراک لذیذ شناخته می شود. واژه “پسته” از زبان فارسی مشتق شده و وارد زبان های اروپایی شده است. جنس Pistacia حاوی ۱۱ رقم مختلف است، از درختچه های کم ارتفاع تا انواع کوچک. گونه مهم تر این جنس، گونه پسته یا Pistacia vera است که مغز خوراکی آن به عنوان یک منبع غذایی مهم محسوب می شود.
این گونه از نواحی کویری ایران، افغانستان و آسیای مرکزی به وجود آمده است و در نقاط دیگر جهان نیز گسترش یافته است، از جمله ژاپن، مالزی، مکزیک و جنوب ایالات متحده. این درختان با شرایط زمستان های سرد و فصل های رشد گرم و خشک سازگاری دارند. برخی از این انواع به عنوان درختان میوه کاشته شده و برخی دیگر به عنوان درختان زینتی یا درختان پایه برای تکثیر پسته مورد استفاده قرار می گیرند.
درختان پسته دارای دوره جوانی طولانی هستند و تا پنج سالگی به باردهی پایینی دچار می شوند و به اوج بلوغ نمی رسند. میوه های این درختان به صورت جانبی بر روی شاخه های یک ساله بار می آورند و هنگامی که درختان به بلوغ می رسند، الگوی باردهی متناوب را ایجاد می کنند. این الگو به این معناست که در فصل جاری، تعداد جوانه های میوه در شاخه های جدید رشد کرده کاهش می یابد.
یکی از مواد غذایی کلیدی در پسته، ویتامین B6 است که نقش مهمی در سلامت بدن دارد. این ویتامین علاوه بر تنظیم قند خون، در تشکیل هموگلوبین که نقل و انتقال اکسیژن را در سلول های قرمز خون انجام می دهد، نقش بسیار حیاتی دارد. پتاسیم نیز یک عنصر مهم دیگر در پسته است که به میزان بیشتری نسبت به موز، حاوی می شود و در تنظیم فشار خون و سلامت قلب نقش دارد.
در زمینه طب سنتی، پسته به عنوان یک ماده با طبع گرم و خشک شناخته می شود.در صورتی که سری به مقاله طبع پسته بزنید می توانید با این مورد بیشتر آشنا شوید. این خواص طبیعی پسته، باعث می شود که به عنوان یک آجیل خون ساز مطرح شود و برای افرادی که با کم خونی مواجه هستند یا زنان باردار، مفید باشد. در حوزه های دیگر طب سنتی، خواصی مانند تقویت مغز، اثر آرامبخش بر اعصاب، تقویت معده، درمان اسهال و تسکین سرفه به پسته نسبت داده شده است. همچنین، برای پوست، استفاده از سبزیجات پسته نیز در طب سنتی جهت رفع بوی بد دهان، درمان زخم های دهانی، تقویت و استحکام لثه و حتی درمان حالت تهوع و استفراغ توصیه شده است.
در صورتی که به سراغ مقاله خواص پسته بروید می توانید اطلاعات بیشتری را در مورد این محصول خوشمزه و مفید در اختیار داشته باشید. اکنون که ویژگی های این ماده غذایی را به صورت ضمنی بررسی کرده ایم وقت این رسیده به سراغ این موضوع بروم که کالری پسته چقدر است.
کالری پسته چقدر است!؟
ممکن است تاکنون به کلمه “کالری” برخورده باشید، اما معنای دقیق آن را متوجه نشده باشید. در واقع، کالری به عنوان یک واحد اندازه گیری انرژی در مواد غذایی استفاده می شود، و هنگامی که در برچسب های مواد غذایی از این کلمه استفاده می شود، به میزان انرژی محتوای آن خوراکی اشاره دارد. میزان کالری مصرفی در طول روز مستقیماً با وزن شما در ارتباط است. هرچه مصرف کل کالری های غذایی کمتر باشد، وزن شما کاهش می یابد؛ به همین ترتیب، اگر مقدار کالری مصرفی شما بیشتر باشد، وزن شما افزایش می یابد. درک این ارتباط میان مصرف کالری و وزن می تواند در تدابیر کنترل وزن و حفظ سلامت کمک کند.
کالری، به عنوان یکی از مولفه های اصلی مواد غذایی، در تنظیم رژیم غذایی و سلامتی بسیار حائز اهمیت است. مصرف کالری از طریق کربوهیدرات های موجود در پسته به بدن منتقل می شود و این انرژی، برای انجام فعالیت های روزانه و حفظ زندگی فعال انسان ضروری است. آجیل ها و دانه های خوراکی معمولاً حاوی مقادیر قابل توجهی کالری در هر ۱۰۰ گرم خود هستند و مصرف ناقص آنها می تواند منجر به افزایش وزن شود. از این رو، نیاز است که میزان مصرف کالری در طول روز را به دقت نظارت کرده و از مقدار مناسب برای حفظ سلامتی و کنترل وزن برخوردار باشیم. پسته یکی از دانه های با ارزش است که با مصرف معقول آن، می توان به بدن انرژی مفیدی فراهم کرد.
در هر ۱۰۰ گرم مغز پسته خام، ۵۶۲ کالری وجود دارد که نشان دهنده مقدار زیاد انرژی و کالری پسته بالا در این میوه خشک می باشد. در این مورد باید گفت تفاوت هایی برای سایر پسته های دیگر مانند پسته شور نیز وجود دارد که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد. با توجه به این اطلاعات، مصرف معقول و متناسب با نیازهای انرژی روزانه می تواند به حفظ فعالیت های روزمره و سلامتی کلی بدن کمک کند. در ادامه در مورد کالری پسته به صورت موردی صحبت می کنیم.
کالری یک عدد پسته چقدر است؟
در مورد کالری ای که یک عدد پسته می تواند به بدن ما ارائه کند باید گفت که هر دانه پسته تقریبا 4 کیلوکالری انرژی در اختیار ما می گذارد. البته نوع پسته ای در اینجا ذگکر شده می تواند تاثیر بسزایی در این خصوص داشته باشد. در بعضی از پسته ها مانند پسته کله قوچی اندازه مغز پسته می تواند تا دو برابر انواع دیگر مانند پسته اوحدی باشد. بدیهی است کاین موضوع باعث می شود تا کالری این پسته نیز بیشتر باشد و نباید گفت تمامی انواع پسته کالری یکسانی دارند.
اما رقم اعلام شده برای کالری پسته آن هم برای یک مغز به طور میانگین محاسبه شده و باید گفت در صورتی که از پسته های دشت تری استفاده می کنید، بهتر است این کالری را کمی بیشتر در رژیم غذایی خود در نظر داشته باشد و آن را در جای دیگری جبران کنید.
کالری 10 عدد پسته چقدر است؟
بدیهی است که اگر بخواهیم کالری پسته راب رای 10 عدد از این مغز خوشمزه و لذیذ محاسبه کنیم، باید از کالری یک عدد پسته که 4 کیلو کالری است استفاده کنیم. در اینجا باید گفت هر 10 عدد پسته 40 کیلو کالری انرژی به بدن ما می رساند. هر چند باید گفت که 10 عدد پسته برای برنامه غذایی روزانه کم بوده و شما می توانید کالری ای ک از پست دریافت می کنید را تا 80 کیلوکالری بالا برده و 20 دانه پسته را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
خیالتان از این بابت راحت باشد زیرا پسته ماده غذایی ای است که چربی آن از نوع چربی های غیر اشباع بوده و هیچ ضرری برای شما نخواهد داشت. شما می توانید این مغز خوشمزه را با خیالی آسوده در رژیم غذایی خود جای دهید.
کالری پسته خام چقدر است؟
پسته خام دارای ترکیبات متنوعی از جمله سدیم، کربوهیدرات، پتاسیم، قند، فیبر غذایی، کلسیم، ویتامین آ، پروتئین، ویتامین دی، آهن، ویتامین ب6، ویتامین ب12، منیزیم و ویتامین ث است. این تنوع مواد مغذی نقش مهمی در حمایت از سلامتی بدن ایفا می کند. به عنوان مثال، پتاسیم موجود در پسته به تعادل فشار خون کمک کرده و فیبر غذایی آن می تواند به بهبود سیستم گوارشی کمک نماید. پسته خام به عنوان یک منبع غنی و متنوع از مواد مغذی شناخته می شود که از لحاظ ترکیبات غذایی بسیار ارزشمند است. در هر ۱۰۰ گرم پسته خام، میزان کالری 562 کیلو کالری انرژی وجود دارد. این مقدار کالری از کربوهیدرات های پسته به بدن ارائه می شود، که نشان از انرژی غنی در این خوراکی دارد. همچنین، پسته حاوی چربی های اشباع شده و غیر اشباع است که به تنظیم میزان چربی در رژیم غذایی کمک می کند.
در کنار اینها، پسته حاوی ویتامین های ضروری مانند ویتامین آ، ویتامین دی، ویتامین ب6 و ویتامین ث است که نقش مهمی در حفظ سلامت اندام های مختلف بدن ایفا می کنند. این خصوصیات ترکیباتی از پسته را به یک گزینه مغذی و خوشمزه برای رژیم غذایی می تبدیل کرده است.
کالری پسته شور چقدر است؟
در مورد کالری پسته شور باید گفت که این همان میزان کالری که در پسته خام .وجود دارد در این نوع از پسته ینز وجود دارد، اما تفاوت بزرگی با پسته خام در اینجا وجود دارد. این نوع از پسته با نمک همراه شده و باید سدیم را نیز در آن در نظر گرفت. همینطور باید گفت که بو دادن و حرارت دیدن آن باعث شده ایست تا کمی از چربی های خود ار از دست بدهد. این در حالتی است که پسته به روش بو دادن شور شده باشد. برای شور کردن پسته روش های مختلفی وجود دارد که اگر سری به مقاله شور کردن پسته بزنید می توانید با آنها آشنا شوید.
در کل باید گفت میزان کالری پسته شور و کالری پسته خام تفاوت چندانی با هم ندارند و این عدد برای پسته شور 564 کیلو کالری در هر 100 گرم از این مغز مغذی می باشد. اما هرچند این دو کالری تقریبا کینی دارند، اما خواص آنها متفاوت بوده و مصرف هر دو یکسان نیستند، به طور کلی برای کسانی که فشار خون، زمینه بیماری های قلبی و همینطور بیماری های بالینی مانند سرماخوردگی دارند، مصرف پسته خام به جای پسته شور توصیه می شود. عموما مصرف پسته خام به خیلی از زنان باردار نیز توصیه می شود. اگر سری به مقاله پسته در بارداری بزنید می توانید با این موارد آشنا شوید.
ارزش غذایی پسته
بعد از اینکه در مورد کالری پسته صحبت کردیم و دیدیم داستان از چه قرار است، نوبت به این می رسد که در مورد ارزش غذایی این مغز و موادی که با هر یک مغز وارد بدن خود می کنیم هم صحبت کنیم. هنگامی که قصد کاهش وزن دارید، مهمترین مسئله نظارت بر میزان ارزش غذایی مصرفی از طریق مواد غذایی است. ارزش غذایی یا همان اثر گرمایی انرژی حاصل از مصرف مواد غذایی مختلف است که در مواد غذایی فراوری شده میزانی بیشتر از مواد غیر فراوری شده دارد.خوشبختانه مصرف پسته و کالری پسته در جنبه منفی این موضوع قرار نمی گیرد.
اطلاعات مرتبط با ارزش غذایی محصولات در جداول موجود روی آنها می تواند اطلاعات ارزشمندی در خصوص کالری ها، ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی ارائه دهد. این اطلاعات به افراد کمک می کند تا میزان مواد مغذی مصرفی خود را در طول روز مدیریت کنند و با محاسبه این اطلاعات، پیشرفت خود در رژیم غذایی را ارزیابی کنند. تخصصی های تغذیه نیز همواره تأکید می کنند که دقت به اعداد و ارقام میزان مصرفی غذاها از اهمیت بسزایی برخوردار است. ارزش غذایی پسته را می توانید در جداول زیر مشاهده کنید:
ارزش غذایی و کالری پسته
مواد تشکیل دهنده | مواد موجود در 100 گرم پسته خام |
انرژی (کالری) | 562 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 27.51 گرم |
پروتئین | 20.27 گرم |
چربی | 45.39 گرم |
آب | 3.91 گرم |
فیبر | 10.30 گرم |
قند | 7.66 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
جدول ویتامین های موجود در پسته
ویتامین های پسته | مقدار در 100 گرم پسته خام |
ویتامین A | 21.00 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 2.30 میلی گرم |
ویتامین K | 0.00 میکروگرم |
ویتامین C | 5.60 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.87 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.16 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 1.30 میلی گرم |
کولین (B4) | 0.00میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.52 میلی گرم |
ویتامین B6 | 1.70 میلی گرم |
فولات (B9) | 51.00میکروگرم |
همانطور که میبینید پسته از نظر ویتامین ها بسیار غنی بوده و این موضوع می تواند روی خواص آن تاثیر زیادی داشته باشد. در واقع پسته می تواند با این ویتامین ها سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و آن را در برابر خیلی از بیماری ها مقاوم سازد. در صورتی که سری به مقاله پسته برای سرماخوردگی بزنید می توانید با این موارد آشنا شوید.
مواد معدنی موجود در پسته
مواد معدنی پسته | مقدار در 100 گرم پسته خام |
کلسیم | 105.00 میلی گرم |
آهن | 3.92 میلی گرم |
منیزیم | 121.00 میلی گرم |
فسفر | 490.00 میلی گرم |
پتاسیم | 1025.00 میلی گرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 2.20 میلی گرم |
مس | 1.30 میلی گرم |
منگنز | 1.20 میلی گرم |
با بررسی این جدول ها می توان گفت که پسته برای خیلی از بیماری ها مفید بوده و خواص خوبی که دارد، می تواند همه جوره بر خواص بد آن غلبه کنید. اگر در این مورد اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، می توانید سری به مقاله پسته برای دیابت بزنید تا با خواص این پسته برای کاهش میزان قند بیشتر آشنا شوید.
چقدر کالری پسته در یک روز میتوان گرفت!؟
پسته به عنوان یک خوراکی لذیذ، مجموعه ای از خواص سلامتی متنوع دارد. این میوه نه تنها استخوان ها را تقویت کرده، بلکه نقش مهمی در پیشگیری از برخی انواع سرطان نیز ایفا می کند. علاوه بر این، پسته به بهبود قدرت بینایی کمک می کند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. از آنجا که میتواند کم خونی را جبران کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، به عنوان یک منبع مغذی کامل شناخته می شود. با این حال، باید به مقدار مصرفی توجه کرد، زیرا مصرف زیاد پسته به دلیل کالری بالا ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
برای تعیین میزان کالری مصرفی مناسب، هر فرد باید به رژیم غذایی خود توجه کند و میزان کالری مورد نیاز بر اساس نیازهای بدنی اش را تعیین کند. به طور کلی، مصرف معمولی حدود 20 عدد پسته در روز، معادل 80 کالری است. این تخمین می تواند به افراد کمک کند تا مقدار مصرفی خود را کنترل کنند و از خواص مفید پسته بهره مند شوند، در حالی که از مصرف بیش از حد کالری ها پرهیز کنند.
نتیجه گیری
کالری پسته موضوع این مقاله از مغز و پسته بود و در اینجا با هم به صورت کامل به بررسی این ماده مغذی و فوایدی که می تواند برای ما داشته باشد گرداختیم. در این مورد باید گفت که کالری پسته برای 100 گرم پسته خام برابر با 562 کیلوکالری و برای یک دانه پسته با اندازه ای متوسط برابر 4 کیلو کالری می باشد. هرچند کالری پسته بالاست اما جدول تغذیه آن نشان می دهد که این انرژی از مواد مغذی و چربی های غیر اشباع بدست می آید و خوردن آن مضراتی را ایجاد نمی کند. البته باید در نظر داشت که زیاده روی در خوردن هر چیزی مضرات خاص خود ار دارد، اما قرار دادن پسته در برنامه غذایی روزانه نه تنها ضرری ندارد بلکه می تواند بسیار مفید هم باشد.