خشک کردن پسته تازه در خانه می تواند در ابتدا کاری ساده به نظر برسد اما در صورتی که بخواهید پسته هایی خندان داشته باشید و کار را خوب از آب دربیاورید، باید نکات زیادی را در نظر بگیرید. در این مقاله از مغز و پسته تمامی این نکات را با هم بررسی خواهیم کرد.
پسته یکی از گیاهانی است که به دلیل نیازهای خاص آب و هوایی، عمدتاً در حاشیه کویر و مناطقی با شرایط خاص رشد می کند. ایران با داشتن مناطق گسترده ای که این شرایط را دارا هستند، به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان تبدیل شده است. این موقعیت جغرافیایی باعث شده تا پسته که در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک کالای لوکس و گران قیمت شناخته می شود، به بخشی از فرهنگ ما تبدیل شود و بسیاری از ایرانی ها از آن به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزمره خود استفاده کنند. البته باید توجه داشت که عواملی مانند افزایش صادرات و کاهش کشت به دلیل خشکسالی منجر به افزایش قیمت پسته شده است، که این امر دسترسی برخی افراد به این محصول را محدود کرده است. با این حال، پسته تازه همچنان در بازار موجود است و کاربردهای متنوعی برای ایرانیان دارد.
اگر برای شما این سوال پیش آمده که چگونه می توان پسته تازه را در خانه خشک کرد، در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. بسیاری از افراد بعد از خرید پسته تازه و تهیه مربای پوست پسته، ممکن است بخواهند پسته های تازه را به یک آجیل خوشمزه و سالم تبدیل کنند. این کار ممکن است دشواری هایی داشته باشد، اما با دانستن روش های صحیح خشک کردن پسته تازه در خانه، می توانید این محصول مرغوب را خودتان تهیه کنید. در ادامه این مقاله، مراحل و نکات مهم برای خشک کردن پسته تازه در خانه را بررسی خواهیم کرد تا شما نیز بتوانید از این تجربه لذت ببرید و از خواص بی نظیر پسته بهره مند شوید.
پسته تازه یک محصول استثنایی
پسته یکی از محصولات ارزشمند کشور ما می باشد که نقش مهمی در صادرات دارد و بخش زیادی از پسته صادراتی توسط کشور ما تامین می شود. درختان پسته در مناطق گرم و خشک به خوبی رشد می کنند و بهترین شرایط برای رشد یک درخت پسته مناطق گرم و خشک کشور می باشد. بنابراین پسته ها انواع مختلفی دارند که این تفاوت بیشتر در مغز ها آنها نمایان است.
همچنین پسته یکی از آجیل های معروف می باشد که همه افراد از آن استفاده می کند که برای نگهداری آن یا خشک کردن پسته تازه در خانه به یک سری نکات توجه نمایید.
بسیاری از کشاورزان و افرادی که پسته تازه را تهیه می کنند در نگهداری و خشک کردن آن دچار مشکلاتی می شوند که این مشکلات سبب می شود مزه و طعم پسته در زمان نگهداری از آن تغییر کند و مدت نگهداری از پسته کاهش پیدا کند و در نهایت پسته ها خراب شوند. در مقالات قبلی به صورت کامل برای شما راجب انواع پسته و انواع مغز پسته پرداخته ایم که می توانید برای اطلاعات بیشتر به آنها مراجعه کنید.
پوست پسته تازه معمولا دارای رنگ صورتی می باشد که برای حفظ رطوبت مغز داخل پسته می باشد بر روی پوست سخت پسته قرار گرفته است و اگر این پوسته بیش از اندازه بر روی پوست سخت بماند به رنگ سیاه در می آید و خشک می شود که بر روی کیفیت پسته تاثیر بسیار زیادی می گذارد و پیشنهاد می شود که قبل از سیاه شدن پوست پسته آنها را پوست بکنید تا کیفیت پسته کاهش پیدا نکند.
پسته خشک یکی از محصولات مهم در خشکبار می باشد که دارای یک مغز قوی و بسیار خوشمزه می باشد که در تمام طول سال به راحتی می توانید آن را تهیه کنید اما بسیاری از افراد تمایل دارند که خودشان پسته تازه تهیه نمایند و در خانه خشک کنند یا آن را به صورت تازه در فریزر برای یک مدت طولانی نگهداری کنند.
اما خشک کردن پسته تازه یک روش بسیار مناسب می باشد چون پسته تازه دارای رطوبت است و به دلیل وجود رطوبت خیلی سریع خراب می شود و کپک می زند به همین خاطر توصیه می شود برای از بین بردن این رطوبت و جلوگیری از خراب شدن آن از روش خشک کردن پسته تازه در خانه استفاده نمایید.
خشک کردن پسته تازه در خانه یکی دیگر از روش های نگهداری پسته می باشد که ما در این مقاله قصد داریم روش های خشک کردن پسته تازه در خانه را به شما یاد بدهیم کا بهترین روش همان خشک کردن پسته می باشد اما همچنان بسیاری از افراد پسته تازه را ترجیح می دهند در فریزر نگهداری کنند چون این روش از خشک کردن پسته راحت تر می باشد.
برای نگهداری پسته تازه در یخچال فریزر می توانید پسته ها در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی در دار قرار دهید و در یخچال فریزر قرار دهید و هر زمانی که قصد استفاده از پسته را داشتید زودتر ظرف را از یخچال خارج کنید تا به صورت کامل یخ زدایی شود.
در روش نگهداری پسته تازه در فریزر به خوبی مزه و طعم پسته حفظ می شود و شما می توانید در تمام طول سال از داشتن پسته تازه ای که در یخچال نگه داشته اید لذت ببرید، همچنین در بخش بعدی مقاله می توانید با روش خشک کردن پسته تازه در خانه آشنا شوید که به توضیح آن خواهیم پرداخت.
خشک کردن پسته تازه در خانه چطور انجام می شود!؟
به طور کلی پسته یک محصول ارزشمند می باشد و باید به درستی از آن نگهداری شود که خشک کردن پسته تازه در خانه یک روش مناسب برای نگهداری می باشد که می تواند کیفیت محصول را هم حفظ نماید. اما لازم است که بدانید برای خشک کردن پسته تازه در خانه نیازمند شرایطی می باشیم تا پسته ها به خوبی خشک شوند و طعم و مزه آنها تغییر نکند. پسته تازه به دلیل داشتن چربی طبیعی زیادی که دارد در معرض فاسد شدن می باشد که بخاطر فعالیت های اکسیداسیون و هیدرولتیک است.
مدت زمان ماندگاری پسته تازه رابطه مستقیمی با عواملی مانند میزان رطوبت پسته، درجه حرارت، کنترل حشرات و مهار اکسیژن دارد.
قطعا بهترین روش برای نگهداری خشک کردن پسته تازه در خانه می باشد که برخی از افراد ترجیح می دهند از پسته تازه در یخچال فریزر نگهداری کنند که توصه می شود در صورت استفاده از این روش برای نگهداری پسته از ظرف های پلاستیکی و شیشه ای که در دار هستند استفاده نمایند تا پسته تازه بماند و از ورود حشرات به داخل آن و از جذب رطوبت و کهنه شدن پسته ها جلوگیری نماید. در ادامه به توضیح روش های خشک کردن پسته تازه در خانه پرداخته ایم که بتوانید با کمک آنها پسته ای که تهیه کرده اید را خشک نمایید و از استفاده کردن آن لذت ببرید.
انواع روش های خشک کردن پسته تازه در خانه
پسته تازه هم مانند سایر محصولات خشکبار لازم است که به صورت خشک نگهداری شود اما بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند از پسته تازه به صورت خام استفاده کنند. برای خشک کردن پسته تازه به روشی لازم است که ابتدا پوست صورتی رنگ روی پسته را جدا نمایید و اگر این پوسته به مدت یک هفته بر روی پوست سخت پسته بماند سیاه رنگ می شود و به پوست سخت پسته هم نفوذ می کند و در نهایت پسته سمی به نام آفلاتوکسین ایجاد می کند که دیگر پسته ها قابل استفاده نمی باشند و باید از خوردن از آنها خودداری کنید.
پس از تهیه پسته تازه اگر مقدار پسته کم می باشد می توانید پوسته صورتی رنگ را با دست جدا نمایید و در پایان کار ابتدا دست های خود را با روغن مایع آغشته کنید و سپس با مایع بشورید.
اما اگر پسته تازه ای که تهیه کرده اید زیاد می باشد می توانید پسته ها را ابتدا درون آب بریزید و بشویید و اجازه دهید که پسته هایی که پوچ هستند و مغز ندارند بر روی سطح آب قرار بگیرند تا آنها را جدا نمایید و در آخر پسته هایی که در داخل ظرف ته نشین شده اند را داخل آبکش بریزید و بگذارید آب آنها برود.
پس از آبکش شدن پسته های تازه آنها را درون یک نایلون بزرگ و ضخیم بریزید تا حدود یک سوم نایلون پر شود و سپس نایلون را بر روی یک سطح صاف پهن کنید به صورتی که پسته ها لایه به ضخامت سه تا چهار سانتی متر ایجاد کنند و در نهایت به آرامی یک وردنه چوبی را روی نایلون حرکت دهید تا پوسته های صورتی رنگ پسته جدا شوند.
پس از جدا شدن پوسته ها، پسته ها را از داخل نایلون خارج کنید و تمامی پوسته ها و برخی از پسته ها که سبز رنگ می باشند را جدا نمایید، پسته هایی که دارای رنگ سبز هستند و ریز می باشند کال هستند که قابل استفاده نیستند و باید دور ریخته شوند.
توضیحی که در بالا برای شما ارائه دادیم برای نگهداری و خشک کردن پسته تازه در خانه باید طی شود و سپس طبق یکی از روش هایی که در بخش بعدی به شما ارائه می دهیم پسته تازه را خشک نمایید.
روش های خشک پسته تازه در خانه عبارتند از موارد زیر:
خشک کردن پسته تازه در خانه با کمک نور آفتاب
برای خشک کردن پسته تازه در خانه به کمک نور آفتاب می توانید پس از جدا سازی پوسته های صورتی رنگ که در بخش قبلی به صورت کامل برای شما توضیح دادیم، پسته های تمیز شده را درون یک سینی یا بر روی یک پارچه نخی تمیز بریزید و در مکانی که نور آفتاب به آن به صورت مستقیم می تابد و در دسترس پرندگانی مانند کلاغ ها نمی باشد قرار دهید. مدت زمان خشک شدن پسته ها معمولا سه تا چهار روز می باشد که می توانید در مدت زمان خشک شدن پسته ها را تست کنید تا بیش از اندازه خشک نشوند.
در واقع پسته تازه دارای رطوبتی به میزان 15 تا 20 درصد می باشد که پس از خشک کردن این رطوبت به پنج درصد می رسد و در این حالت دیگر پسته ها دچار فاسدن شدن و خرابی نمی شوند و می توانید برای یک مدت طولانی از آنها نگهداری کنید.
خشک کردن پسته تازه در خانه و به کمک نور آفتاب می تواند سبب خندان شدن پسته ها و باز شدن دهان آنها بشود.
خشک کردن پسته تازه در خانه با کمک سایه
برای خشک کردن پسته تازه در خانه می توانید پس از جداسازی پوسته های صورتی رنگ، پسته ها را درون یک سینی ریخته یا بر روی یک پارچه نخی تمیز در یک مکان که سایه می باشد و از دسترس پرندگان دور می باشد قرار دهید تا پسته ها به خوبی خشک شوند. این امکان وجود دارد که مدت زمان خشک کردن پسته تازه در سایه کمی طولانی تر از خشک کردن پسته تازه در زیر نور آفتاب باشد همچنین لازم است بدانید که خشک کردن پسته تازه در سایه مانع خندان شدن پسته ها می شود.
خشک کردن پسته تازه در خانه با کمک فر
یکی دیگر از روش های خشک کردن پسته تازه در خانه استفاده از فر می باشد که پس از جداسازی پوسته های پسته طبق روشی که در بخش قبل برای شما توضیح دادیم می توانید مقداری از پسته های پوست گرفته شده را در درون یک قبلمه بریزید و یک فنجان آب و یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه نمایید و تا زمانی که آب درون قابلمه تخیر می شود بگذارید بر روی حرارت باقی بماند و در این میان پسته ها را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبند و در نهایت پس از تبخیر آب قابلمه را از روی حرارت بردارید.
اگر می خواهید پسته های شما خیلی شور نشوند به جای اینکه آها ر بر روی حرارت بجوشانید می توانید آنها را به مدت دو دقیقه در آب و نمک خیس نمایید و سپس پسته ها را آبکشی نمایید.
پس از انجام یکی از موارد بالا که انجام آن دلخواه می باشد دمای فر خود را بر روی سیصد درجه سانتی گراد قرار دهید و پسته ها را بر روی سینی داخل فر پهن نمایید و پس از گذشت ده تا پانزده دقیقه فر را خاموش کنید اما در این مدت زمان هر پنج دقیقه یک بار درب فر را باز نماید و پسته ها را چک کنید تا هر زمان که پسته ها طلایی رنگ شدند آنها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید سرد بشوند.
همچنین می توانید برای خشک کردن پسته تازه در خانه پس از جدا سازی پوسته های صورتی رنگ آنها را درون یک قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت ملایم خشک شوند.
در آخر پسته هایی را که خشک کرده اید درون یک ظرف بریزید و آنها را در یک مکان که خنک می باشد مانند یخچال قرار دهید.
در همه روش های بالا ممکن است برخی از پسته ها دهان بسته باقی بمانند بنابراین می توانید پسته هایی که دهان بسته هستند را جدا نمایید و در درون یک قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید تا جایی که آب روی پسته ها را بپوشاند و سپس کمی آب لیمو و نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت بر روی حرارت قرار بگیرند تا پوسته سخت پسته پخته شود و در نهایت می توانید به راحتی مغز پسته را با کمی فشار از پوست آن جدا کنید و بگذارید در زیر نور آفتاب تا خشک شوند.
همینطور بهد از انجام این کار می توانید پسته ها را مزه دار کرده و آنها را تفت دهید. برای این منظور مقاله شور کردن پسته می تواند دستور العملی کامل را در اختیار شما قرار دهد.
پسته تازه چه خواصی دارد ؟
پسته تازه معمولا در فصل برداشت پسته در دسترس می باشد و می توانید آن را تهیه نمایید. پسته تازه دارای مواد مغذی و ویتامین های طبیعی زیادی می باشد و به عنوان یک آجیل پر خاصیت شناخته می شود که فقط در آخرای فصل تابستان در دسترس می باشد و پس از آن می توانید به صورت خشکبار از بازار آن را تهیه کنید. در مقاله خواص پسته به توضیح کامل خواص پسته پرداخته ایم که می توانید جهت اطلاعات بیشتر سری به آن بزنید تا با سایر خواص پسته هم آشنا شوید.
به طور کلی پسته تازه نسبت به پسته خشک شده خواص بیشتری دارد چون پسته های خشک شده ممکن است در شرایط مناسبی خشک و نگهداری نشده باشند و به همین دلیل بسیاری از خواص خود را از دست داده باشند و حتی ممکن است پسته حاوی سم آفلاتوکسین باشد. بنابراین پیشنهاد ما به شما خرید پسته تازه می باشد چون خواص پسته تازه برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد.
ده مورد از مهمترین فوایدی که با خشک کردن پسته تازه در خانه و استفاده از آن می توانید بدست آورید این موارد هستند:
- تقویت سیستم ایمنی بدن: پسته تازه حاوی مقادیر زیادی ویتامین B6 است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. ویتامین B6 نقشی اساسی در تولید گلبول های سفید خون دارد که برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها ضروری هستند.
- بهبود سلامت قلب: مصرف پسته می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. این مغز حاوی چربی های مفید، مانند اسیدهای چرب غیر اشباع و اسیدهای چرب امگا-3 است که می تواند کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد.
- کمک به کنترل وزن: پسته ها حاوی فیبر و پروتئین بالایی هستند که احساس سیری را افزایش می دهند و به کاهش وزن کمک می کنند. این ترکیبات همچنین می توانند متابولیسم بدن را افزایش دهند و به کنترل وزن کمک کنند.
- تقویت سلامت چشم: پسته تازه حاوی لوتئین و زآگزانتین است که آنتی اکسیدان های مهمی برای سلامت چشم هستند. این آنتی اکسیدان ها می توانند از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور مضر محافظت کنند و خطر ابتلا به بیماری های چشمی مرتبط با سن را کاهش دهند.
- بهبود عملکرد گوارش: فیبر موجود در پسته به بهبود عملکرد گوارش کمک می کند. مصرف منظم پسته می تواند به پیشگیری از یبوست و بهبود حرکت روده ها کمک کند، که در نتیجه سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند.
- کاهش التهابات: پسته تازه حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند ویتامین E و پلی فنول ها است که می توانند التهابات را کاهش دهند. این خاصیت می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت کمک کند.
- حفاظت از پوست: آنتی اکسیدان های موجود در پسته می توانند به محافظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند. ویتامین E موجود در پسته نیز به حفظ رطوبت پوست و کاهش چین و چروک کمک می کند.
- افزایش انرژی: پسته تازه منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم و کربوهیدرات های پیچیده است که می توانند انرژی بدن را افزایش دهند. مصرف پسته به عنوان یک میان وعده می تواند انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را تامین کند.
- حمایت از سلامت استخوان ها: پسته حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای سلامت استخوان ها ضروری هستند. این مواد معدنی می توانند به تقویت استخوان ها و جلوگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان کمک کنند.
- تنظیم سطح قند خون: پسته ها شاخص گلیسمی پایینی دارند و می توانند به تنظیم سطح قند خون کمک کنند. مصرف پسته می تواند به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کرده و از نوسانات شدید قند خون جلوگیری کند.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به صورت کامل به توضیح نکات خشک کردن پسته تازه در خانه پرداختیم، همان طور که می دانید پسته تازه دارای خواص بسیاری زیادی می باشد همچنین کاربرد های زیادی هم دارد که می توانید آن را به صورت خشک شده یا تازه در یخچال فریزر نگهداری کنید و در تمام طول سال از پسته تازه که نگهداری کرده اید استفاده نمایید و لذت ببرید.
برای خشک کردن پسته تازه در خانه روش هایی مانند قرار دادن پسته در نور آفتاب، سایه و فر وجود دارد که می توانید با توجه به شرایط خود یکی از آنها را برای خشک کردن پسته ها انتخاب نمایید و پس از مدت سه الی چهار روز پسته های شما خشک می شوند که می توانید آنها را درون ظرف های پلاستیکی یا شیشه ای در دار بریزید و در یک مکان خنک نگهداری کنید. در صورتی که بعد از مدتی پسته های شما دچار کرم زدگی شدند اصلا نگران نباشید، مقاله جلوگیری از کرم زدن پسته می تواند روش های کنترل و رفع این مشکل را به شما ارائه دهد.